M18

PERSONEELSBEHEER IS HET NIEUWE SCHAKEN

Author: 

William Michiels

Schaken?! Laat ons dit nader toelichten. De huidige situatie waarin we vertoeven doet ons nadenken. We leven in onzekere tijden, en onze enige zekerheid is de onvoorspelbaarheid. Dit maakt dat bedrijven zeer goed moeten nadenken over de inzet van haar mensen. Dit wil echter niet zeggen dat alle bedrijven zich nu zitten te vervelen. Integendeel, velen weten niet waar eerst te beginnen! En toch is het bijzonder moeilijk ver vooruit te kijken en een weldoordachte strategie te ontwikkelen in het personeelsbeleid. “Ja we hebben veel werk, maar gaan we op zoek naar permanente versterking, of opteren we beter voor tijdelijke versterking?” Geen eenvoudige beslissing.

Flexibele inzet van resources is daarom misschien wel belangrijker dan ooit. Men doet natuurlijk al veel langer dan vandaag beroep op externe partners voor de projectmatige inzet van professionals. Denk maar aan een objectieve doorlichting van de huidige marketingaanpak, een transitie in het HR-beleid of bijvoorbeeld een nieuwe invalshoek voor een andere aanpak op de salesafdeling.

Met het virus nu als onbekende factor denkt men nog meer na over fluctuaties in de workload. Bedrijven zien plots een berg dichterbij komen waar ze over moeten, maar houden er rekening mee dat deze piek een tijdelijk karakter heeft. Los van de verfrissende input om het eens van een ander perspectief te bekijken naast de gekende bedrijfsvisie, kan het inschakelen van een interim manager simpelweg een zekere flexibiliteit bieden.

Wat is jouw volgende zet in dit bijzondere ‘schaakspel’? Vertel het ons, we denken graag met je mee!

 

More News

10-9-8-…-3-2-1: TAKE OFF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
THE VIP PROJECT
Vivian Sajet
DE TOEKOMST: AFC AJAX – M18
Frauke Taverniers & Vivian Sajet