Blog

7 TIPS VAN M18 OVER REKRUTEREN IN BELGIË

Magali Jeger 07-07-2021

Wil je met jouw bedrijf de grens oversteken en België veroveren? Het rekruteren van de juiste Belgische medewerkers is dan cruciaal voor jouw succes. Bereid je goed voor met de 7 tips over in België rekruteren van M18. Als Nederlands-Belgisch rekruteringsbureau delen we graag onze 20+ jaar ervaring met jou!

1. Bij rekruteren: luister naar- en observeer jouw kandidaat

Het Vlaams en Nederlands zijn verschillend qua accent/dialect, woordgebruik en zinsbouw. Ook is de gemiddelde Belg bescheidener, diplomatischer en minder expliciet dan de Nederlander, die doorgaans steviger en directer communiceert. Onze M18 tip: Pas je vacaturetekst aan, aan het Vlaams. Tijdens het interview, luister en observeer jouw kandidaat goed voordat je begint de job te “verkopen”. Ook wanneer jouw Belgische collega opstart, sta dan open voor zijn/haar kijk op de Belgische markt.

2. Voordat je rekruteert, wees bewust van de regionale verschillen

Vlaanderen, Brussels en Wallonië verschillen sterk in mentaliteit en taalgebruik. Zelfs binnen Vlaanderen zijn er grote verschillen tussen de provincies. Waar je vestigt in België gaat mee de cultuur van je bedrijf vormen. Onze M18 tip: wees je bewust van de ‘cultural fit’. Als je verkopers rekruteert voor een bepaalde regio, kies dan voor ‘locals’ die het beste aansluiten bij de klanten in die regio. Dat verhoogt jouw kans op succes!

3. Bij M18 letten we op de mobiliteit van de kandidaat

De Belgische wegen staan vol en fileleed is dagelijkse kost. De gemiddelde Belg zoekt zijn job daarom liefst niet te ver van huis. M18 let er daarom altijd op kandidaten te rekruteren die in de omgeving van onze klant wonen.

Onze tip: Geef bij rekrutering voorrang aan kandidaten in jouw regio en zorg voor goede bereikbaarheid. Als men alsnog wat verder woont, bied dan flexibele uren aan en geef de optie om op afstand te kunnen werken.

4. Verschillen tussen de regionale overheden

België kent 3 gewesten met elk een regionale overheid. Rekruteren valt onder ‘Werk’ en wordt regionaal georganiseerd. Ook heeft elk gewest een eigen dienst voor arbeidsbemiddeling: VDAB in Vlaanderen, FOREM in Wallonië en ACTIRIS in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Onze tip: informeer goed vooraf waar je best jouw vacature in België plaats, bij VDAB, FOREM of ACTIRIS. Wanneer je met een rekruteringskantoor werkt, check dan hun ervaring in de relevante regio.

5. Leer de complexe salarisconstructies kennen

België heeft één van de hoogste loonkosten in Europa en kent een steile progressiviteitscurve. Daarom zitten zelfs mensen met een relatief bescheiden salaris al gauw aan de 50% belasting-schaal. Om dit te compenseren zijn er veel extra voordelen gecreëerd voor werknemers. De gouden tip van M18: informeer vooraf bij jouw (Belgisch) sociaal secretariaat (=payroll administratiekantoor) hoe je salarispakketten optimaliseert,

6. Is België wel klaar voor parttime werken?

Bij M18 vragen sommige kandidaten tijdens het rekrutering-proces naar de optie om parttime of met glijdende uren te werken. In de omringende landen staat men meer voor open voor kandidaten die met een parttime baan toch aan hun carrière bouwen. Onze M18 tip: wil je als werkgever echt het verschil maken bij het aantrekken van talent? Pas jouw (buitenlandse) visie op flexibel en deeltijdwerk toe in België!

7. Flexibel zijn helpt om talenten te rekruteren en houden

Het fenomeen ‘krapte op de arbeidsmarkt’ is volledig terug! Vooral in België waar de bevolking nauwelijks groeit en de vergrijzing toeneemt.  Onze 7de M18 tip: wees flexibel, geef mensen uitdagingen en verantwoordelijkheid, en betrek hen bij jouw beslissingen. Respecteer culturele verschillen en zorg voor de beste werkomstandigheden. Combineer dit met een fair en geoptimaliseerd salarispakket. Dat is het recept om gemotiveerde medewerkers te rekruteren die met jou samenwerken aan het succes van jouw bedrijf.

Ben jij als ondernemer in België actief? Bij M18 vinden wij Belgische Talenten en Executives voor jou.

Contact

Recente Blogs

RECRUITERS ARE STORYTELLERS 

LEES HIER

IMPROVE YOUR BUSINESS LIKE A STORYTELLER

LEES HIER

7 TIPS VAN M18 OVER REKRUTEREN IN BELGIË

LEES HIER

Blijf op de hoogte van onze nieuwe vacatures en blogs

Register